Verhuizen naar het buitenland

Dessin meuble - commode - armoire - chaise

Wat u niet mag vergeten als u naar het buitenland verhuist

Of u nu alleen of met de familie verhuist, of het nu om professionele redenen is of omdat u andere landen wil ontdekken, hier volgen enkele praktische raadgevingen om in elke etappe te slagen.
Zelfs indien het verhuizen naar het buitenland een fantastisch avontuur is, willen wij u erop wijzen dat de administratieve diensten niet allemaal op dezelfde manier functioneren in Europa. Bereid je dus goed voor!

VERMIJD SLECHTE VERRASSINGEN EN STEL EEN LIJST OP VAN DE ZAKEN DIE U NIET MAG VERGETEN!

WEET VOORALEERST DAT DECLIC MOVERS EEN BEDRIJF IS DAT ZICH MET PLEZIER NAAR HET BUITENLAND VERPLAATST EN U IN RAAD EN DAAD KAN BIJSTAAN OM OP DE BESTE WIJZE TE HANDELEN.

DECLIC MOVERS ZAL NIET ALLEEN Uw GOEDEREN VERHUIZEN, MAAR OOK PROFESSIONELE RAAD GEVEN. HOE ZIT HET MET UW HUISDIER ? HOE MOET EEN KUNSTCOLLECTIE WORDEN VERHUISD, HOE MOET UW VOERTUIG WORDEN VERHUISD ? ONZE EXPERTEN ZORGEN VOOR ALLES.
BEL ONS!

Info!:

  • De administratieve formaliteiten zullen verschillend zijn naar gelang u verhuist binnen of buiten de Europese Unie.
  • Zelfs binnen de Europese Unie is het argument van de vrije circulatie van personen vaak onvoldoende, licht u in over verblijfsvoorwaarden in uw land van bestemming
  • Verzeker u ervan dat uw ziekteverzekering u kan dekken tijdens de eerste maanden van u verblijf en licht u vervolgens ter plaatse in over de mogelijkheden om te genieten van een plaatselijke sociale dekking (naar gelang uw statuut zullen de mogelijkheden verschillend zijn)
  • Geef uw adreswijziging door bij uw dienst van belastingen, de bank, en de overige belangrijke administratieve diensten
  • Vind een school voor uw kinderen
  • Uw Belgisch rijbewijs is geldig in alle landen van de Europese Unie maar als u verhuist naar een land buiten de Europese Unie, licht u dan in bij de lokale autoriteiten.
  • Aarzel niet om de Belgische ambassade te contacteren in uw land van bestemming, ze kan u inschrijven in het register van de Belgen in het buitenland wat u het onder andere gemakkelijker zal maken om bepaalde administratieve zaken af te handelen en uw rechten te doen gelden.
  • Nog meer nuttige info!